JOLLY JAZZ FOOLS er et af de mest kendte bands i det nordlige Tyskland. Bandet har udgangspunkt  i den traditionel jazz, men spiller alt fra gammel New Orleans-jazz til swing. Bandet startede i sommeren 1989, så sidste år fejrede de deres 30 års jubilæum.

Siden starten i 1989 har JOLLY JAZZ FOOLS deltaget en række succesrige optagelser, der tit er blevet hørt på radio og tv, ligesom de ofte har haft lejlighed til at begejstrer deres publikum på utallige koncertture og gæsteforestillinger i og uden for Tyskland.

I 1995 blev bandet af den store klarinetist Pete Fourtain inviteret til jazzens fødested i New Orleans for at spill. I 1997 rejste bandet igen til New Orleans for at spille, denne gang spillede bandet bl.a. på Bourbon Street, New Orleans Jazz Club og på dampbåden “Natchez”.

En stor ære blev tildelt JOLLY JAZZ FOOLS i slutningen af ​​denne rejse – Marc H. Morial, borgmesteren i New Orleans, hædrede her hver musiker personligt for den enkelte musikers hyldeste til klassisk jazz og viede en hel dag til bandet. Dagen udnævnte han officielt til ” JOLLY JAZZ FOOLS DAY i New Orleans ”.

Bandet består af:
Dieter Drewing, trompet og vokal
Christoph J. Lauff, klarinet, saxofon, vokal og bandleder
Heinz Thomas Dohrn, trombone
Brix Lichtenberg, klaver
Horst Bergmeier, banjo, guitar
Dieter Prigge, kontrabas og vokal
Herman Wolter, trommer

20181116 Jolly Jazz Fools by Wolfgang Gaedigk